ZegenoordZegenoordZegenoordtijdelijk tbv ZegenoordZegenoordZegenoord
  • facebook_zegenoord

Themaweekenden

Themaweekenden

Dit jaar organiseerden we drie themaweekenden op ons prachtige kampeerterrein Zegenoord. Inmiddels hebben we al deze weekend achter de rug en kijken we terug op drie zeer geslaagde weekenden. In het volgende seizoen zullen we weer nieuwe themaweekend organiseren, de data en thema's zullen we vermelden op de website.

Hieronde volgt een terugblik op de weekend van dit kampeerseizoen.

20-22 april: Koken, stoken, vaardig vuur
5-6 mei: Vogels rondom Zegenoord
7-9 september: Kunst op Zegenoord, oftewel 'Landschapsbeleving plein air'

Koken, stoken, vaardig vuur
Mede dankzij het prachtige weer was dit themaweekend een zeer geslaagd weekend. Er was veel belangstelling voor de diverse workshops, zoals o.a. koken op open vuur, bijlonderhoud, vuur bouwen en vuur maken. Naast de workshops werd er natuurlijk volop genoten van de rust en ruimte die Zegenoord biedt.


Vogels

Ook het tweede themaweekend ligt inmiddels achter ons. Onder leiding van twee ervaren gidsen heeft een flink aantal van onze kampeerders meegedaan met de door ons georganiseerde vogelgeluiden-wandeltocht. De vele vogelgeluiden tijdens de wandeltocht waren verrassend! Voor de kinderen was er dit weekend een workshop 3D vogels maken. We kijken terug op een erg leuk, gezellig, sfeervol themaweekend.


Kunst op Zegenoord

Van 7 t/m 9 september vond het Kunstweekend 'Landschapsbeleving plein air' plaats op Zegenoord. De zaterdag begon met landschapspoëzie. Twee dichters droegen hun gedichten voor op het kampeerveld, in de vrije natuur. Daarna was er voor de gasten volop gelegenheid om verschillende workshops te volgen. Er was keuze uit landschapsschilderen, speksteen bewerken, landschapsfotografie, omgevingscirkels, armbanden, piñata, tas bedrukken met natuurlijke materialen en inkttekenen. De dag werd besloten met een flink kampvuur. Dit werd allereerst op kunstzinnige wijze ontstoken, daarna was er sfeervolle muziek van onze kampvuurmuzikant/muziekkunstenaar en met de vele lichtjes die de kampeergasten hadden meegebracht, werd er een oplichtende cirkel op het kampeerveld gemaakt.