ZegenoordZegenoordtijdelijk tbv ZegenoordZegenoordZegenoordZegenoord
  • facebook_zegenoord

Themaweekenden

Themaweekenden

Dit jaar organiseren we twee themaweekenden op ons prachtige kampeerterrein Zegenoord. Voor de activiteiten tijdens een themaweekend hoef je je niet van te voren aan te melden, wel raden we je aan om een kampeerplek te reserveren via de button "reserveren" op onze website.


Thema: Vogels op en rondom Zegenoord (zaterdag 20 en zondag 21 april)

Op Zegenoord staat het extra lange paasweekend dit jaar in het teken van vogels. Na een succesvolle eerste editie wordt opnieuw het 'Vogelweekend' georganiseerd.

Als na een lange winterperiode ons natuurkampeerterrein uit zijn winterslaap is ontwaakt en de natuur zich klaarmaakt voor een mooi kampeerseizoen, vliegen vogels weer af en aan. Dit zijn onze trouwe bewoners op het terrein. Vol overgave zijn onze vaste bewoners bezig met het maken van een warm nest waarin de verschillende vogels hun eieren optimaal verzorgen. Een mooiere omgeving voor een heerlijk paasontbijt kun je je toch niet wensen?

Je kunt onze trouwe bewoners niet alleen zien, je kunt ze overal ook horen! In de nacht zijn de bosuilen vaak actief. Bij het aanbreken van een nieuwe dag word je vervolgens getrakteerd op een kakafonie van verschillende vogelzang. Met dit gratis concert ontwaak je gegarandeerd ontspannen.

Activiteiten tijdens vogelweekend
Zaterdag 20 april start om 9 uur de Vogelzangwandeling. Onder begeleiding van een ervaren vogelgids gaan we de omgeving verkennen. Onze gids kan je alles vertellen over de vele vogels die leven rond Zegenoord. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. De kosten voor deze wandeling bedragen 5 euro per volwassene en 2,50 per kind t/m 12 jaar. Tevoren aanmelden is niet nodig. 

Ook aan onze 'jonge kuikens' is gedacht, voor hen zijn er meerdere leuke activiteiten. Natuurlijk gaan we eieren beschilderen zodat het paasontbijt extra feestelijk is versierd. Daarnaast kunnen ze deelnemen aan een workshop 3D-vogels maken uit papier en karton. Ook gaan we met elkaar nestkastjes bouwen zodat steeds meer vogels ons mooie kampeerterrein gaan gebruiken als vaste broedplek. Deze nestkastjes worden vervolgens verspreid over het terrein opgehangen. Mocht je later in het seizoen weer terugkomen, dan kun je opnieuw genieten van het gemaakte nestkastje en zijn nieuwe bewoners.

De mooiste creaties worden tijdens dit vogelweekend beloond met mooie prijzen!

 

Thema: Stoken, koken, hout en vuur (zaterdag 11 en zondag 12 mei)

Net als vorig jaar organiseren we weer een themaweekend rondom stoken. Ook deze keer mogen er weer vuurschalen gebruikt worden door de kampeerders en worden er verschillende workshops aangeboden. Op dit moment denken we o.a. aan lepels en kommen snijden van hout. Ook zeker leuk voor kinderen. Maar ook het bouwen van je eigen kampeermeubel. En de klassiekers van boomstam tot aanmaakhout, speciale bijl- en zaagtechnieken. En wat te denken van onderhoud gietijzeren pannen. Er komen zeker nog meer workshops bij, dus blijf de website in de gaten houden!