ZegenoordZegenoordZegenoordtijdelijk tbv ZegenoordZegenoordZegenoord
  • facebook_zegenoord

ZEGENOORD MENU

Zegenoord is een erkend Natuurkampeerterrein. Dit betekent, dat wij aan strenge kwaliteitseisen voldoen en daarop ook periodiek gekeurd worden. Op Zegenoord is de Natuurkampeerkaart verplicht. Heeft u deze kaart nog niet is dat geen probleem: Het Groene Boekje met de Natuurkampeerkaart (€ 14,95) is bij ons verkrijgbaar. Met deze kaart kunt u op alle Natuurkampeerterreinen terecht. Meer informatie over het netwerk van Natuurkampeerterreinen en Stichting De Groene Koepel (die de erkenningen verstrekt en kwaliteitscontroles uitvoert) vindt u op www.natuurkampeerterreinen.nl. Hier kunt u Het Groene Boekje overigens ook vooraf bestellen.

Zegenoord ligt in de Loenermark bij Loenen. U hoort 's nachts soms de wilde zwijnen en dassen in het bos buiten de omheining rondscharrelen. Ook de vogels laten zich horen. U kunt genieten van mezen, boomklevers, spechten en een enkele raaf, uil of buizerd. De Loenermark is het grootste natuurgebied van Geldersch Landschap & Kasteelen met uitgestrekte bossen en golvende heidevelden.

Wandelen of fietsen naar de schaapskooi of wildobservatiepunt op de Loenermark? Het kan allemaal. LAW 2 - Het Trekvogelpad - loopt vlak langs Loenen. Ook loopt er een prachtige mountainbikeroute vlak langs het terrein.  Een toegangsbewijs voor de MTB-route is in het dorp Loenen verkrijgbaar. Ook hebben we tal van andere suggesties voor fiets- en wandelroutes voor u.

U bent van harte welkom met uw tent, vouwwagen, caravan.

Niet toegestaan: Tandemassers i.v.m. met onze grasmat en campers langer dan 6.50 m i.v.m. met het karakter van ons terrein.

Geen huisdieren i.v.m. het wild

We zijn ook te vinden op: https://www.youtube.com/watch?v=lNOAIEWkYxI,    https://twitter.com/zegenoord

https://nl-nl.facebook.com/NatuurkampeerterreinZegenoord

Voor gegevens over Loenen en omgeving kijk vooral naar: http://loenenopdeveluwe.info/

In de maanden augustus en september vindt u daar o.a. de volgende evenementen die in Loenen georganiseerd worden:

- 26 augustus, Stiefeltocht. Een wandeltocht met afstanden van 6 t/m 30 Km (inschrijfgeld 4€) georganiseerd door de wandelbond.

- Nederlands kampioenschap schapen drijven bij de schaapskooi op de Loenermark op 2 en 3 september

- Stoomtreinfestival Toen en Nu op 2 en 3 september

Kijk voor activiteiten in de natuur voor volwassenen en kinderen op: www.natuurlijkapeldoorn.nl

Kijk voor activiteiten in Apeldoorn en omgeving op: www.uitinapeldoorn.nl

Kijk voor activiteiten in Brummen/Eerbeek en omgeving op: www.vvvbrummen.nl

Partner: Vriendenloenensebossen; www.vriendenloenensebossen.nl